Akrilik ve Pleksi
Pleksiglas olarak da bilinen, Akrilik/Pleksi levhalar, cama benzeyen ancak daha iyi şeffaflık sunan ve eşit kalınlıktaki cama göre %50 daha az ağırlığa sahip kullanışlı, şeffaf bir malzemedir. Akrilik %93 şeffaflık oranı sunan en berrak malzemelerden biri olarak bilinir ve çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir.
Akrilik Levha Nedir?
İlk olarak 1893'te Fransız Kimyager Charles Moureau tarafından keşfedilen akrilik levha, Alman bilim adamı Otto Rohm'un "Pleksiglas" adlı ürününü sentezleyip patentini aldığı 1933 yılına kadar yaygın bir ticari uygulama görmedi. Akrilik, PMMA, Pleksiglas, Mika ve Pleksi gibi birçok isim altında yer almaktadır. Camın birçok özelliğine sahiptir, ancak son derece net ve hafiftir. Bu şeffaf polimer, bir monomer ve bir katalizör arasında kimyasal bir reaksiyon meydana geldiğinde oluşur.
Eşit kalınlığa sahip standart bir pencere camı bölmesine kıyasla akrilik levha, daha fazla şeffaflıkla %50'ye kadar daha hafiftir. Akrilik cama göre daha fazla ışık geçirir, daha iyi ısı yalıtımı sağlar ve daha yüksek darbe dayanımına sahiptir. Akriliğin yumuşak yüzeyi cama göre çizilmeye daha yatkındır, ancak lekeleri parlatmak mümkündür. Çizik cam değiştirilmelidir.
Akrilik, döküm veya ekstrüde formlarda üretilmiş olsun, cama göre daha ucuz ve dayanıklıdır. Levhalar veya borular soğuk şekillendirme, hat bükme, fırında ısıtma, serbest üfleme veya vakumlu şekillendirme yoluyla sayısız kullanım için sonsuz şekle dönüşür. Akrilik levha, halen ticari üretimde olan en eski sentetik malzemeler arasındadır. Uygulamalar arasında pencereler, kurşun geçirmez olanlar dahil kalkanlar, tabelalar, mobilyalar, akvaryumlar ve resim çerçeveleri bulunur.
Pleksi levhalarımız çok çeşitli standart ve özel renklerde mevcuttur. Pleksi Malzeme'nin pleksiglasla ilgili ürünler için tek durak plastik merkeziniz olmasına izin verin.