Alüminyum Levha ve Profil
Alüminyum, hafif olması ve yüksek korozyon direncine sahip olması gibi çok sayıda fayda sağlar. Herhangi bir özellik kaybı olmadan sürekli olarak geri dönüştürülebilen ve çok çeşitli endüstriyel uygulamalar için kullanılabilen plakalar ve tabakalar şeklinde gelir. Alüminyum basınç altında rulolar arasında hareket ettikçe uzar ve incelir, dolayısıyla alüminyum levha ve saclar oluşur. Alüminyum levha ile sac arasındaki temel farklardan biri, kalınlıktır. Alüminyum levha ve sac levha arasındaki diğer bir fark, bulundukları farklı uygulamalarla ilgilidir. Alüminyum levha korozyona dayanıklıdır ve neredeyse hiç bakım gerektirmez. Diğer metallerle karşılaştırıldığında rakipsiz bir güç/ağırlık oranına sahiptir. Alüminyum levha, diğer yaygın metallerden daha iyi ısı iletkenliğine sahiptir ve bakır ürünlerle karşılaştırılabilir, elektrik iletir. Alüminyum toksik değildir ve gıda ekipmanlarında da kullanılabilir. Yanmaz ve yansıtıcı bir yapıya sahip olduğundan aydınlatma armatürleri için uygundur. Tüm alüminyum sınıfları için bazı kullanımlara arasında nakliye, gıda paketleme, mobilya, elektrik uygulamaları, bina, inşaat, makin ve ekipman bulunur. Alüminyum levha, özellikle nakliye ürünü imalatı, havacılık ve askeri endüstrilerde ağır hizmet uygulamaları için en sık kullanılanıdır. Bazı alüminyum alaşımları aşırı soğuk sıcaklıklarda daha dayanıklı olma potansiyeline sahip olduğundan, alüminyum plaka, uzay aracı yakıt tanklarının ve jetlerinin kabuğu olarak işlev görür ve ayrıca depolama tankları için de yararlı olabilir. Pleksi Malzeme, özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde tasarlanmış birçok alüminyum ürün formunun yanı sıra alüminyum levha sunar. Şirketimiz, müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her zaman en üst düzey alüminyum ürünlere erişebilmeleri için kaliteyi sağlamaya odaklanmaktadır.
Alüminyum profiller genellikle yapısal amaçlara yönelik yan ürünlerdir. Kullanımlarına göre üç tip profili ayırt etmek mümkündür: İnşaat, mimari ve endüstriyel.
Yapı Profiller: Bu profiller, düşük net ağırlıklarına rağmen yüksek bükülme ve burulma direnci sunar. Güneş paneli çerçeveleri, çalışma platformları için yapılar ve senaryolar vb.
Mimari Profiller: Bu uygulamalar için yüzey kalitesi çok önemlidir. Mimari profiller, pencereler ve kapılar ve perde duvarlar için çerçeveler yapmak için kullanılır.
Endüstriyel Amaçlar: Endüstride alüminyum profiller, sertliğinin veya kalite yüzeyinin çok önemli olmadığı birkaç amaç için kullanılır, ancak her ikisinin de iletkenlik gibi malzemenin diğer özellikleriyle birlikte bir kombinasyonu, buna endüstride çok çeşitli kullanımlar sağlar.